Ventana Zonwering & Interieur

BEL ONS OP 030 600 65 60

Oktober woonmaand: tijd voor nieuw interieur

10 oktober, 2021 08:00

De temperaturen nemen af en de dagen worden korter. Oktober is van start gegaan en dus het perfecte weer om ’s avonds op de bank te kruipen en natuurlijk het liefst met een interieur waar u verliefd op bent. Een gezellig huis waar u zich ook écht thuis voelt! Oktober is dé woonmaand en dus tijd voor nieuw interieur! Doe inspiratie op en verfris uw interieur met Ventana Zonwering! 

Dé maand om inspiratie op te doen

Is uw interieur toe aan wat opfrissing of verandering? Goed nieuws! Oktober is namelijk dé woonmaand van Nederland en in deze periode presenteren diverse winkels hun nieuwe collecties, kleuren en inspiraties. Het is de maand waarin vele woonevenementen plaatsvinden en waarbij de meeste woonwinkels met messcherpe aanbiedingen komen. Kortom, de perfecte maand om uw droominterieur eindelijk te realiseren. 

Voor ieder interieur een oplossing

Bij ieder droominterieur hoort natuurlijk de mooiste raambekleding en raamdecoratie. Zo zijn tegenwoordig gordijnen erg populair. Bij Ventana Zonwering bieden wij diverse gordijnen aan die zorgen dat uw woonkamer een gezellige sfeer uitstraalt. Met gordijnen bedient u gemakkelijk de intensiteit en inval van het licht.

Heeft u een lastig raam waarvoor u nog geen passende raambekleding hebt gevonden? Kies dan voor plissé gordijnen. Deze geven een decoratieve uitstraling en deze zijn bedienbaar zonder koordjes. Bent u op zoek naar raambekleding die zeer geschikt is om een bepaalde ruimte in te delen? Dan kunt u kiezen voor paneelgordijnen. De strakke panelen hangen in een rail en zijn daardoor bij uitstek toepasbaar voor brede ramen. Ventana Zonwering heeft voor iedere woonwens een passend product! 

plisse gordijnenpaneel gordijnen

Herfst en raamdecoratie

Het zonnetje buiten houden wordt vaak geassocieerd met de lente of zomer, maar raambekleding is niet alleen voor de functionaliteit. Het is een onderdeel van het interieur. Met ons brede aanbod kunnen we ervoor zorgen dat er aan ieder zijn wens voldaan kan worden. 

Als het buiten vroeger donker wordt, dan gaan binnen ook weer eerder de lichten aan. Raamdecoratie zorgt dan voor privacy en dat is erg fijn. Daarnaast zorgt raambekleding voor isolatie waardoor warmte dus niet snel verdwijnt. Wij zitten al klaar voor het komend seizoen. Een heerlijke herfst met gezellige avonden. 

Trendy en praktisch 

De kleuren van dit najaar zijn geïnspireerd door de natuur. Zo is een populaire kleur die opkomt is bruin. Het komt niet alleen voor in de woonindustrie, maar onder andere ook in de mode. Daarnaast blijven de groene tinten ook favoriet in combinatie met hout of rotan. Warme, natuurlijke kleuren en materialen zijn deze herfst trendy, maar wel in combinatie met praktisch en goed te combineren. De jaloezieën van Ventana Zonwering bijvoorbeeld zijn echte sfeermakers voor uw woning. Daarnaast geeft het uw interieur een warme uitstraling. 

Bij de inrichting van uw interieur is niet alleen smaak een belangrijk uitgangspunt, maar ook uw leefstijl. Het thuiswerken blijft hoogstwaarschijnlijk in het ritme van mensen. Aan de keukentafel zitten of een aparte ruimte in huis wordt steeds gangbaarder. In dit geval kunt u het best genieten van lichtdoorlatende vouwgordijnen. Naast dat er voldoende zonlicht binnenkomt, geven deze raamdecoratie voldoende warmte om uw werk goed genoeg uit te voeren! 

jaloezieën jaloezieën 2

Mooie en duurzame raambekleding 

Hecht u belang aan duurzaamheid? Dan zijn jaloezieën ook nog eens bij uitstek de beste keuze om voor te gaan. Het maakt niet uit of u nu kiest voor hout, kunststof of aluminium. Jaloezieën zijn sterk en tijdloos. Geniet een woonleven lang van mooie jaloezieën passend bij uw interieur. 

Neem bijvoorbeeld de Bamboe jaloezieën. Zeer milieuvriendelijk en kan vaker geoogst worden, omdat de plant doorgroeit nadat het gekapt is. Binnen no time heeft u dus zo een nieuwe grote plant. Milieuvriendelijk en ook nog eens betaalbaar! 

Grijstinten zijn tijdloos

Naast de bruine en groene herfstkleuren waar in deze tijd veel voor gekozen wordt, is de kleur grijs nog steeds een blijvertje. Grijstinten zijn populair voor een stijlvolle uitstraling. Vaak worden deze grijstinten ook gebruikt om kantoren in te richten. Het voordeel hier is dat deze tijdloos blijven en u dus de nieuwste trends blijft behouden. Neem bijvoorbeeld lichte huizen met witte stenen. Hier ziet u vaak een lichtgrijze zonnescherm. Heeft een huis meer een industriële look, dan komen de donker antraciet zonneschermen vaak terug. 

Onderhouden van uw zonwering 

Het onderhouden van zonwering is eigenlijk vrij makkelijk. U moet het alleen wel doen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Voor buitenzonwering geldt dat het handig is om het weerbericht in de gaten te houden. Zonweringen zijn in principe goed beschermt, maar het inklappen van uw terrasscherm kan geen kwaad. Daarnaast geldt voor binnen- en buitenzonwering dat er regelmatig een schoonmaak moet plaatsvinden. Vuil hecht op zich niet moeilijk aan de oppervlakte, maar check toch eens per week of de stof niet afgenomen mag worden. Eens in de zoveel tijd is een keuring voor uw auto nodig of onderhoud voor uw fiets. Doe dit ook eens voor uw zonwering. Wij raden aan om eens in de twee à drie jaar een professionele onderhoudsbeurt uit te voeren. 

grijstinten witte jaloezieën

Neem een kijkje in de showroom van Ventana Zonwering 

Beginnen uw handen te kriebelen en wilt u inspiratie op doen voor nieuwe raamdecoratie? Plan dan een bezoek in aan onze showroom in IJsselstein. Hier kunt u de mooiste producten bezichtigen en  kiezen uit een breed aanbod aan merken, kleuren en materialen in verschillende prijsklassen. Onder het genot van een kop koffie of thee helpen onze professionals u graag om de beste raamdecoratie uit te kiezen passend bij uw interieur. Zo bespreken we onder andere uw wensen en kijken welk product het meest geschikt is. Wij voorzien u graag van het beste advies! 

Contact opnemen met Ventana Zonwering 

Heeft u een vraag over onze zonwering of wilt u gewoon wat meer informatie? Bel vrijblijvend naar 030 – 600 65 60 of mail naar info@ventanazonwering.nl. Wij staan u graag te woord en geven u het beste advies.