Ventana Zonwering & Interieur

BEL ONS OP 030 600 65 60

De voordelen van zonwering

10 november, 2021 08:00

Waarom mag zonwering niet ontbreken en wat zijn de voordelen van zonwering? Hieronder leest u alle voordelen van verschillende soorten zonwering!

Zonwering beschermt tegen de zon

Het klinkt vanzelfsprekend, maar zonwering is het perfecte hulpmiddel om ongewenste zon uit u huis of appartement te houden. Met één klik op de knop is de felle zon ingeruild voor schaduw. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer u net even de televisie aanzet en de felle zon weerspiegelt op uw tv. In vele gevallen bent u net even bezig en kunt u daarbij geen felle zonnestraal gebruiken. Zonwering is hier de ultieme oplossing voor!

Een aangename tempratuur in huis.

Met zonwering voorkomt u hoge temperaturen in huis. Wordt het de komende dagen zonnig, dan gaan de temperaturen flink omhoog in huis. Wanneer u zonwering aanschaft is dit verleden tijd! U kunt namelijk uw zonwering gebruiken wanneer de zon schijnt. Zo zorgt u ervoor dat de temperatuur in uw huis in de zomer tot wel 7 graden lager is. Wakker worden of gaan slapen in een hete slaapkamer is niet meer nodig!

Zonwering zorgt voor schaduw

Wilt u tijdens de zomermaanden heerlijk in uw tuin een boek lezen of gewoon even relaxen, maar heeft u last van de felle zon? Denk dan eens na over zonwering! De buitenbeleving is pas echt compleet met zonwering. U maakt namelijk optimaal gebruik van uw tuin met bijvoorbeeld een zonnescherm. Niet alleen creëert een zonnescherm schaduw voor overdag, ook voor een zwoele zomeravond samen met wat vrienden in de tuin is het de ideale oplossing. Dankzij zonwering is elke situatie optimaal genieten!

 voordelen van zonwering

Privacy door zonwering

Zonwering is niet alleen handig tegen de zon, ook heeft het andere functies waar u misschien zelf niet snel bij stil staat. Woont u langs een drukke straat of kunnen uw buren uw tuin in kijken? Een beetje privacy is soms geen overbodige luxe. Met zonwering voorkomt u dat voorbijgangers of nieuwsgierige buren ongegeneerd bij u naar binnen gluren. Dit is natuurlijk erg fijn wanneer u lekker in tuin aan het relaxen bent of een serie aan het kijken op de bank. Bovendien zien ze ook niet wat er binnen ‘te halen’ valt. Nog een reden waarom zonwering niet mag ontbreken.

Rolluiken zijn een vorm van zonwering die deze privacy creëren. Zelfs wanneer de rolluiken niet volledig gesloten zijn, zorgen ze nog voor privacy. Ook verminderen ze het geluid van de omgeving als u aan een drukke straat. Hierdoor dragen rolluiken bij aan een betere nachtrust. Dit is een win win situatie 😉

Het beschermt het interieur

Heb jij mooie meubels en bent u hier zuinig op? Denk dan eens na over het zonlicht wat invloed heeft op uw meubels. Als uw meubels worden blootgesteld aan direct zonlicht kan dit slecht zijn voor bijvoorbeeld uw bank of vloer. Vooral natuurproducten zoals hout en leer verkleuren erg snel. Met zonwering zorgt u ervoor dat de invloed van buitenaf een stuk minder is. Dat is toch mooi meegenomen! 

Zonwering vergroot het woongenot

Eigenlijk hebben alle voordelen één doel en dat is uw woongenot vergroten. Denk aan een plekje waar u in de zomer heerlijk in de schaduw kunt genieten van een heerlijk boek en zonder gestoord te worden kunt relaxen. Of ’s winters in alle privacy gezellig met u familie kerst viert. Heerlijk met de gourmetplaat, geen vieze geuren in huis, hoe fijn is dat? Een terrasoverkapping mag dus echt niet ontbreken!

 

 Voordelen-van-zonwering

Energielabel verbeteren

Een gunstig energielabel wordt steeds meer van belang. Heeft u een huis met een gunstig energielabel? Dat is erg handig! Tijdens het kopen van een huis wordt hier steeds meer naar gekeken. Een huis met een goed energielabel heeft namelijk minder investeringen nodig. Een onderdeel van een verbeterd energielabel is isolatie. Rolluiken zorgen er niet alleen voor dat uw huis niet in tempratuur stijgt, ook zorgt het er in de wintermaanden voor dat uw huis op tempratuur blijft. Ze hebben dus een isolerende werking en dragen daardoor bij aan het energielabel van uw woning.

Lagere energiekosten

Verder zijn de voordelen van uw zonwering ook te zien in uw portemonnee! Zo betaalt u normaal gesproken iedere keer weer veel geld aan energiekosten, maar rolluiken zijn dé oplossing! Als het rolluik volledig naar beneden staat, ontstaat er een stilstaande luchtbuffer. Dit is een extra isolatielaag die in de winter de kou buiten houdt en de warmte binnen. Deze extra isolatie heeft een isolatiewaarde tussen de 10% en 40%. Dit is mooi meegenomen op uw energierekening.

Stugge veren voor rolluiken

Met de kortere en donkere dagen stijgt de inbraakkans flink. Met name rond de feestdagen wordt er veel ingebroken. Hier is helemaal niets aan te doen. Toch kunt u er wel voor zorgen dat het niet gemakkelijk is om bij u thuis in te breken. Rolluiken zijn hierbij een oplossing. Niet alleen kunnen inbrekers lastig naar binnen, door de rolluiken die onmogelijk omhoog bewegen wanneer deze oplost zitten, ook kunnen inbrekers niet bij u naar binnen kijken. Hierdoor is het onbekend wat er in uw huis staat en minder aantrekkelijk om in te breken. Wanneer u op vakantie bent is het erg fijn dat uw huis geïsoleerd en beveiligd wordt achtergelaten.

Neem vrijblijvend contact op met Ventana Zonwering

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Ventana Zonwering! U kunt bellen naar 030 – 600 65 60 of mailen naar info@ventanazonwering.nl. Wij staan u graag te woord en geven u het beste advies.